Jan Urbach: Dopis kurdského poslance poslancům z Evropské unie

01.01.2016 18:55

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jan-Urbach-Dopis-kurdskeho-poslance-poslancum-z-Evropske-unie-415325 

Náš komentář: 

Toto je vlajka Kurdistánu. 

Naše sympatie v těchto těžkých dnech jsou na straně Kurdů - národa, který trpí genocidou ze strany Turků a diktátora Erdogana. 

Kurdové bojují navíc proti Islámskému státu a stávají se zároveň terčem útoku zbabělé turecké vlády v Ankaře.

Turecko porušuje základní lidská práva Kurdů a brání v jejich národním sebeurčení, ačkoliv se jedná o národ s  cca 30 až 38 miliony obyvatel, z čehož na tureckém území žije odhadem 11-15 milionů členů tohoto horského národa. Turecko navíc vězní politické vězně z řad tureckých Kurdů.

Nejznámějším politickým kurdským  vězněm je Abdullah Öcalan (narozený 4.4.1948 -67 let)

Turecko, ačkoliv je členem NATO a usiluje o vstup do EU, není demokratická země! Kromě útlaku největší menšiny - Kurdů, má v historii na svědomí vyvraždění minimálně 1,5 milionu Arménů na východě země (100 let) a nyní současné Erdoganovo vedení potlačuje i práva tureckých novinářů a médií na nezávislost. Turecká společnost se přeměňuje postupně ze sekulární na islámskou. Přičteme-li k tomu vstřícnou politiku paní Merkelové, kdy EU by měla Turecku poskytnout na její návrh na uprchlíky ze Sýrie až 3 miliardy eur, pak je Turecko pro EU výrazným bezpečnostním rizikem. Už nyní má druhou početně největší armádu v NATO, dále sestřelilo ruský letoun nad syrsko-tureckým pomezí, čímž mohlo vyprovokovat Rusko k vojenské odpovědi, což by mohlo vést k rozpoutání 3. světové války! Naštěstí pro svět, Vladimír Putin, ruský prezident, netrpí horkokrevností jako například radikál Žirinovský a zachoval si chladnou hlavu. Erdoganovo Turecko, paradoxně chráněno USA a NATO, bylo od prvopočátku podněcovatelem občanské války v Sýrii proti legitimní Asádově vládě a nyní profituje na několika frontách z utrpení syrského národa. Za prvé syn prezidenta Erdogana údajně figuruje v ropném byznysu z kradené irácké a syrské ropy Islámským státem, kterou nakupuje za 10 USD za barel a přeprodává s 200% až 300% ziskem dále na tureckém území. Za druhé profituje na migraci syrských uprchlíků do EU a tudíž může vydírat EU.  Za třetí Turecko může pro něj laciným trikem vstoupit do EU  a přitom obdržet 3 miliardový dar z EU, aniž by neslo budoucí tragické následky uprchlické krize pro Evropu. Naopak lze hovořit o nejšťastnějším období Erdoganovy promuslimské vlády. Turecko se tak může během 10 let stát muslimskou velmocí, jež bude mít velmi významné postavení v EU, dokonce větší než má nyní Německo, a to díky dementní politice jeho kancléřky!

Bůh ochraňuj Evropu!