Milí přátelé Světa bez válek a násilí, v Praze v neděli 19.4. od 10:30 do 16h proběhne delší setkání v Humanistickém centru (Sokolská 32, P-2)

15.04.2015 19:25 Milí přátelé Světa bez válek a násilí,

jsme čím dál více znepokojeni současným vývojem událostí.  Nápady na to, co by se dalo konkrétně dělat, nám nechybí, ale k tomu, abychom je mohli uskutečnit, by nás muselo být více. Je potřeba spousta věcí, jako např.: kreativita, psaní článků, příprava materiálů, překlady, informování a získávání dalších lidí, příprava přímých nenásilných akcí ...atd.

No a právě proto vám nyní píšeme. Většina z vás v minulosti projevila zájem pomoci.
Rádi bychom se vás tedy znovu zeptali zda:
- váš zájem o aktivní zapojení stále trvá
- víte o nějakých zajímavých iniciativách či chcete sdílet nějaké nápady
- máte nějaké schopnosti, které byste chtěli poskytnout pro společnou věc?
- ......

V Praze se setkáváme v pondělí v 18h. a v neděli 19.4. od 10:30 do 16h proběhne delší setkání v Humanistickém centru (Sokolská 32, P-2), abychom umožnili účast těm, co nejsou z Prahy a dohodli se, co uděláme. Bylo by skvělé vytvořit aktivní skupinky také v dalších městech, ale zatím nevíme, s kým se dá počítat.
Víme, že není jednoduché se organizovat, ale chceme to zkusit. Víme také, že nemáme moc času, protože události se dějí velmi rychle. No a nakonec také z vlastní zkušenosti víme, že skupina, i když není početná, může mít díky svému nadšení neuvěřitelnou sílu.
Budeme se těšit na vaše reakce a na případné setkání v neděli.
S přáním krásného dne
zdraví
Táňa Bednářová
Svět bez válek a násilí
tel: 604983875

Doporučujeme k přečtení: Válka nebo probuzení lidského vědomí?

Pro aktivní zapojení se také můžete připojit ke skupině Facebooku TanksNoThanks
Skupina všech, kteří si uvědomují, že aktivity americké armády na území ČR i v dalších evropských zemích vyhrocují napětí a jsou snahou rozpoutat válku. Ale nemáme nic proti lidem z Ameriky ani z žádných jiných zemí - žádná diskriminace tady nemá místo. Členové této skupiny chtějí vytvořit nenásilné hnutí inspirované vzory Gándhího a M.L.Kinga, které se chce snažit probudit vědomí lidí dřív, než bude pozdě.
pravidla: 1) nenásilí a nenásilná komunikace, 2) aktivity a koordinace nikoliv debatní kroužek, 3) pouze lidé, kteří souhlasí s cílem skupiny